Nog 1 nacht - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Aris Engel - WaarBenJij.nu Nog 1 nacht - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Aris Engel - WaarBenJij.nu

Nog 1 nacht

Door: aris engel

Blijf op de hoogte en volg Aris

30 April 2011 | Frankrijk, Parijs

Een goede avond (dat is het als ik dit schrijf) aan alle lezers, bekenden en onbekenden.
Ongeveer halverwege afgelopen week zijn de meeste van jullie op de hoogte gebracht van mijn reis en het sponsordoel.
De geadresseerden bestaan vooral uit diverse groepen: de fietsclub Gouden Leeuw; ex-collega's van Kardinaalsmuts Dichterbij, Morgenrood Oisterwijk en het Nivon; de etsgroep en natuurlijk ook yoga bekenden van mij en vooral van Maaike.
Hiernaast natuurlijk ook familieleden en andere bekenden.

Nadat ik de afgelopen dagen nog in mijn atelier bezig ben geweest om nog een grote ets klaar te krijgen ben ik natuurlijk ook bezig geweest met de laatste boodschappen en allerlei kleine klusjes.
Als ik terug ben in september heb ik een tentoonstelling in kasteel Tongelaar in Mill die in het eerste weekend begint. Voor een idee van mijn werk zie www.arisengel.nl

Het sponsordoel.
Veel meer informatie kunnen jullie hierover vinden op www.benaresfonds.nl onder projecten.Maar hier staat ook informatie over Nagwa de riksja rijders wijk in Varanasi. Frans Baartmans is hier lang geleden begonnen in de slums en heeft in de loop der jaren een flinke up lift aan de wijk en de bewoners (de kastelozen) gegeven door middel van vele projecten. Vooral onderwijs en gezondheidszorg staat voorop in de ontwikkeling. De huizen waarin men nu woont staan er korter of langer maar de stenen en het cement (vaak meer leem) zijn van een andere kwaliteit dan in Nederland dus de moessonregens hebben een langzame maar wel zekere verwoestend effect. Naast pleisteren is soms veel extra werk als fundering tot zelfs bijna nieuwbouw noodzakelijk.
Hier wil Frans wat aan gaan doen, maar zoals bij alle projecten die hij (en de de groep om hem heen) van de grond tilt moeten de belanghebbenden zelf ook een flinke bijdrage geven en of leveren. Het is ondersteuning en geen gift.

Zij moeten fietsen om hun brood te verdienen en dan is het meestal nog maar karig. Helemaal als er geen klanten zijn. Ik ga voor mijn lol fietsen; voor het eten heb ik in het verleden gewerkt en een tent is een keuze van mij. Er zijn miljoenen mensen die noodgedwongen moeten "kamperen". Ik stel het maar als een scherp contrast voor om het duidelijker te maken dat wij hier in een rijke omgeving leven.

In deze korte periode hebben al veel mensen gereageerd en mij alle goeds toegewenst waarvan een deel ook een bedrag toe hebben gezegd. Uiteenlopend van een klein bedrag tot meerdere centen per km.
Op ASNbank 707696925 tnv Aris Engel zijn ondertussen al verschillende bedragen bijgeschreven. Dank dank.
En voor alle anderen een aansporing om ook eens in de portemonnee, op de bankrekening te kijken en achter de oren te krabben. Bedenk wel dat over een paar weken je vakantiegeld binnenkomt.

Ik kan helaas niet reageren op alle berichten, reacties, mailtjes omdat ik dan nauwelijks meer aan fietsen toe zal komen en teveel te lang en te vaak achter de pc zal moeten zitten.
Mijn partner Maaike neemt wat dit geval betreft de honneurs waar. Maaike is te bereiken via info@yogabindu.nl.

Het ga jullie allemaal goed
Aris