Nog enkele dagen - Reisverslag uit Grave, Nederland van Aris Engel - WaarBenJij.nu Nog enkele dagen - Reisverslag uit Grave, Nederland van Aris Engel - WaarBenJij.nu

Nog enkele dagen

Door: aris engel

Blijf op de hoogte en volg Aris

26 April 2011 | Nederland, Grave

Nog maar een paar dagen en dan vertrek ik voor het Rondje Noordzee.
De meeste zaken zijn al geregeld, in orde, gekocht enzovoort.
Nog wat kleine zaken regelen en natuurlijk alle spullen pakken en in mijn fietskar stoppen.
Vandaag proefgedraaid met de combinatie naaf dynamo - omvormer - power pack en gps. Het werkte perfect en zo kan ik straks al fietsende mijn gps gebruiken, mijn telefoon en wellicht ook mijn fototoestel opladen.

Rondje Noordzee klinkt als of het in een paar dagen gedaan kan worden maar het is wel wat groter.
Ik ga iets ten zuiden van Calais beginnen (het smalste punt) en vandaar verder door Frankrijk, België Nederland, Duitsland, Denemarken een klein stukje Zweden en dan Noorwegen. Vanaf Bergen (die in Noorwegen) steek ik over naar de Shetland eilanden en dan de Orkney eilanden om weer op vaster land te komen. Schotland en daarna Engeland tot aan Dover.
Hier steek ik dan weer over naar het echte vaste land om naar huis te fietsen.
Maaike rijdt me op 1 mei naar Calais en blijft me de eerste week vergezellen. De catering zogezegd, zorgen voor het eten, de tent enzovoort enzovoort. Het klinkt wat simpel maar is natuurlijk heel wat meer.
Als ze zomervakantie heeft komt ze weer langs en zal ze weer een aantal weken mee rijden. Waar dat zal zijn zien we tegen die tijd wel.

Het is niet mijn bedoeling om alles zo snel mogelijk af te leggen. Onderweg wil ik ook verschillende zaken bekijken naast natuur ook culturele zaken als musea, grafiek - ik ben een etser - en wie weet ook wel zaken met muziek, theater. Ik laat maar op me afkomen wat er zich aanbied. Verder hoop ik ook vele goede ontmoetingen met mensen te hebben.
Aris

• 26 April 2011 - 22:01

Frans Chavanu:

Dag Aris,

Je reis vordert al snel en ik lees dat je druk bent met de voorzorgen voor de reis.
    Zo te zien lukt dit jou als "coureur" wel en ben ik van overtuigd dat dit je gaat lukken!!!!!
    Ik zal je fietsreis "op de voet" volgen!
    Veel succes en nog even tot vrijdag.
    knuffel Frans

• 27 April 2011 - 08:55

Margreet:

Ik vindt je een kanjer !!!
    En ga je volgen...
    Ik zie je nog voor je vertrekt...
    Lieve groetjes...

• 27 April 2011 - 17:20

Cor En Cindy Jellema:

Wat een reis zeg, SUCCES Aris en natuurlijk maaike ook.(4 maanden alleen;-) ) maar bij deze sponsoren wij natuurlijk! zowel Cindy als ik.

• 27 April 2011 - 18:31

Toine En Anke:

Hoi Aris,
    We wensen je een hele mooie reis toe, geniet er ook van. We houden jou en natuurlijk het thuisfront bij.
    Succes! en een knuffel van ons en de meiden.

• 27 April 2011 - 20:08

Gerard Wijfjes:

Ik wens je een hele goede tijd. Toen ik dit verslagje las, dacht ik weer met plezier terug aan onze mooie fietstocht in Ierland (was het 1975 of zo?
    Enfin...
    Vrolijke groeten en vrolijke reis,
    Gerard

• 29 April 2011 - 16:47

Trude Matla-v.d.Veer:

Heel veel succes gewenst Aris, en Maaike ook! Fijne fietsreis!

• 30 April 2011 - 13:25

Ron Biemans:

Beste Aris en ook Maaike,

Veel plezier en succes met de fietstocht. Wat een onderneming!
    Ik ga je avonturen lezen.

Groetjes
    Ron

• 30 April 2011 - 19:01

An V.d. Wijngaard:

Ha lieve vrienden,
    Super hoor Aris. ik vind het knap hoor van je . Geniet er van en haal er uit wat er in zit. Ik wens je een hele goede en fijne fietsreis. Ik volg het wel hoor.
    Maaike voor jou ook geniet er van en als je terug bent staat de koffie voor je klaar. Tot over een paar weken. Liefs An

• 01 Mei 2011 - 17:26

Marc Otten:

Hoi Aris,

Wat een actie .. ongeloofelijk !
    Heel veel succes en plezier op je tocht .. geniet ervan en ik ga je volgen. En wat is nu 1 cent de km vergeleken bij jou inspanning ... ik doe mee !!
    grtz
    Marc & Aga